Pikantní fusilli s uzeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Losos uzený
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 375 g Těstoviny Fusilli
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pasta Sambal Oelek
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1661 kcal
  • Sacharidy 183 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 176 g
  • Cholesterol 248.3 mg
  • Draslík 888.8 mg
  • Vláknina 19111.5 mg
  • Vitamín A 19111.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Ve velkém hrnici rozehřejeme máslo a doměkka na něm orestujeme pórek nakrájený na tenká kolečka. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce podusíme. Podlijeme brandy a krátce zahřejeme. Vmícháme najemno nakrájený kopr, sambal oelek, rajčatový protlak a smetanu a omáčku cca 5min provaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Lososa nakrájíme na tenké plátky, vložíme společně s těstovinami do omáčky, ochutíme solí a pepřem a promícháme.

  • 4

    Rozdělíme do misek, dozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu