Telecí řízky smažené plněné mozečkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vepřový mozek
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 2934.5 mg
  • Draslík 417.3 mg
  • Vláknina 1169 mg
  • Vitamín A 1169 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli rozkrájíme na jemno, zpěníme na másle. Odblaníme mozeček, nakrájíme a přidáme na zpěněnou cibuli. Osolíme a zamícháme 1 vejce.

  • 2

    Než nám směs ztuhne (pouze tak, aby se dala dobře roztírat), řízky odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme.

  • 3

    Vychladlou směsí potřeme řízky, v polovině je přehneme a spojíme párátkem. Obalíme je poté v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a usmažíme. Řízky odkládáme na papírové ubrousky, které nám odsají přebytečný tuk.

Komentáře k receptu