Grilované vepřové kotlety s citronem a oreganem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bageta
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 601.7 mg
  • Vláknina 3238.5 mg
  • Vitamín A 3238.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, oregano a olivový olej.

  • 2

    Ve směsi obalíme omyté a osušené kotlety. Necháme v chladničce 2 hodiny marinovat.

  • 3

    Marinované kotlety rozložíme na rošt grilu a nad středně žhavým uhlím grilujeme asi 4 minuty z každé strany.

  • 4

    Hotové kotlety osolíme a podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu