Česneková bageta s hráškovým dipem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek mražený
  • 200 g Ricotta
  • 100 g Sýr Feta
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 81 mg
  • Vláknina 3039.8 mg
  • Vitamín A 3039.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem rozmixovaný hrášek promícháme s ricottou, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Směs podle chuti osolíme a opepřime.

  • 2

    Česnek zabalíme do alobalu a položíme na rozpálený gril. Vedle rozložíme nakrájenou bagetu a opečeme jí.

  • 3

    Hotovou bagetu potřeme grilovaným česnekem.

  • 4

    Připravený hráškový dip na talíři zakapeme olivovým olejem a posypeme rozdrobenou fetou.

  • 5

    Podáváme s bagetou jako vegetariánský pokrm.

Komentáře k receptu