Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 6.1 mg
- Draslík 43.7 mg
- Vláknina 664 mg
- Vitamín A 664 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakrájíme bílou čokoládu na malé kousky. 
- 
                                3Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť smíchejte mouku, vanilku a jedlou sodu a přes jemné sítko je přesejte do máslové hmoty. 
- 
                                5Pomocí stěrky vytvořte hladké, mírně lepivé těsto – pokud by se příliš drolilo, přidejte trošku másla. 
- 
                                6Mezitím si vyložte plechy pečicím papírem. 
- 
                                8Z těsta vytvarujte kuličky o průměru asi centimetr a půl a naskládejte je na plech. 
- 
                                9Rozehřejte si troubu na 200°C. 
- 
                                11Každou kuličku zploštěte na placku a tu ozdobte kousky bílé čokolády i brusinkami a mírně je zamáčkněte do těsta. Nebojte se dávat suroviny až úplně ke krajům, těsto se hodně roztéká a okraje by tak zůstaly zbytečně prázdné. 
- 
                                13Jedna várka se peče velmi rychle – stačí tak 6 až 7 minut (podle typu trouby). Proto než začnete péct, připravte si většinu plechů dopředu (jinak je nemáte šanci ohlídat a dílo se vám připálí). 
- 
                                15Upečené sušenky nechte trochu vychladnout, aby se vám při manipulaci nerozpadly. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        