Dort s tvarohem a ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 11 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 89.7 mg
- Draslík 36.9 mg
- Vláknina 4740 mg
- Vitamín A 4740 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Upečeme si dortový korpus - piškot. Celé vejce s cukrem ušleháme do pěny. Opatrně do ní vmícháme mouku. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 10 minut na 170 stupňů v horkovzdušné troubě. Piškot musí zůstat vláčný. Po upečení necháme zchládnout. Z dortové formy piškot nevyděláváme.
-
2
Připravíme si tvarohový krém. Tvarohy osladíme moučkovým a vanilkovým cukrem dle chuti a opatrně promícháme. Nemícháme dlouho, tvaroh by zřídl. Ušleháme šlehačku. Připravíme si dle návodu želatinu za studena. Do tvarohu opatrně vmícháme šlehačku a želatinu. Vše by mělo mít stejnou teplotu. Na vychladlý piškot, který je stále v dortové formě, nalijeme tvarohový krém.
-
3
Dáme tuhnout do lednice. Po částečném ztuhnutí, poklademe a dozdobíme nakrájeným ovocem. Ovoce potřeme připravenou želatinou dle návodu, nebo cukrovou vodou. Ovoce tak nebude oxidovat a zůstane déle chuťově i vzhledově čerstvé. Dáme znovu do lednice a necháme dostatečně dort ztuhnout. Po úplněm ztuhnutí vyděláme dort z dortové formy a zbylým ovocem můžeme dozdobit ještě boky dortu. Dál uchováváme v lednici a servírujeme vychlazený.