Bramborová kaše se zelenými fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 781 mg
  • Vláknina 13039.8 mg
  • Vitamín A 13039.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky zbavené okrajových vláken omyjeme, nakrájíme na kratší kousky, zalijeme osolenou vodou a uvaříme doměkka.

  • 2

    Brambory uvaříme, oloupeme a spolu s fazolkami je prolisujeme sítem. Osolíme a s mlékem vyšleháme na kaši.

  • 3

    Pokrm při podávání mastíme máslem. Podáváme k minutkám.

Komentáře k receptu