Bramborová kaše s celerem a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Celer bulvový
  • 50 g Majolka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 270.3 mg
  • Draslík 938.1 mg
  • Vláknina 11464.8 mg
  • Vitamín A 11464.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme a uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.

  • 2

    Brambory uvaříme a spolu s celerem je prolisujeme sítem. Přidáme uvařená, na kostičky nakrájená vejce, sůl a pepř.

  • 3

    Kaši podáváme teplou, politou máslem, nebo studenou - tu pokropíme majolkou ochucenou solí, cukrem a citronem.

  • 4

    Studenou kaši podáváme k minutkám.

Komentáře k receptu