Telecí řízky se šunkou zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Telecí kýta
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 97414 mg
  • Bílkoviny 116 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 515.7 mg
  • Draslík 1874.7 mg
  • Vláknina 24 mg
  • Vitamín A 24 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, řádně rozmícháme a povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně. Do polovychladlé omáčky zamícháme žloutek a na nudličky nakrájenou šunku.

  • 2

    Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až povrch zrůžoví.

  • 3

    Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty.

Komentáře k receptu