Jablečňáky s perníkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 g Perník
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Jablka
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 321.1 mg
  • Vláknina 11400 mg
  • Vitamín A 11400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a oloupaná jablka najemno nastrouháme a zahustíme hrubou moukou. Dobře promícháme.

  • 2

    Ze vzniklé lepivé směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti pingpongového míčku.

  • 3

    Knedlíčky vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je, dokud nevyplavou na povrch.

  • 4

    Hotové knedlíčky přelijeme bílým jogurtem a posypeme nastrouhaným perníkem.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu