Babiččina zelňačka

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí kysané
  • 225 g Brambory
  • 200 ml Smetana
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Nové koření
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Klobása debrecínská
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 3 l Voda pitná
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 127.4 mg
  • Draslík 319.4 mg
  • Vláknina 4036.5 mg
  • Vitamín A 4036.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku osmahneme cibulku a klobásu nakrájenou na kolečka, zasypeme paprikou, promícháme a hned zalijeme vodou (asi 2 litry) a zelím, které jsme předtím pokrájeli. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme.

  • 2

    Do jiného hrnce dáme vařit brambory.

  • 3

    Hladkou mouku rozmícháme ve skleničce vody a přidáme do polévky za stálého míchání, když je zelí měkké.

  • 4

    Rozšleháme vejce a také přidáme do polévky.

  • 5

    Nakonec zalijeme polévku smetanou a případně dochutíme podle potřeby.

  • 6

    Do hotové polévky přidáme uvařené brambory.

Komentáře k receptu