Krkovička zapečená s bramborami a květákem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 800 g Brambory
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 283.9 mg
  • Draslík 1648.9 mg
  • Vláknina 20850 mg
  • Vitamín A 20850 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje.

  • 3

    Částečně vychladlý květák nahrubo nasekáme, přidáme orestovanou cibuli, vejce, osolíme, opepříme a vše promícháme.

  • 4

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vsypeme na dno olejem vymazané remosky, osolíme a promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsi a navrch položíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso pokapeme zbylým olejem. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Pečeme do změknutí masa a brambor.

Komentáře k receptu