Borůvková bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Mouka polohrubá
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Borůvky
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 214.3 mg
  • Vláknina 12443.8 mg
  • Vitamín A 12443.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, cukr, citronovou kůru, sůl a 3 žloutky důkladně rozmícháme. Přisypeme takové množství mouky, aby nám vzniklo těsto jako na lité lívance.

  • 2

    Z bílků s malou špetičkou soli vyšleháme sníh. Jakmile začne houstnout, zašleháme do něho po troškách půl lžíce sypkého cukru a šleháme, dokud není sníh hodně pevný.

  • 3

    Zamícháme sníh do těsta, aby zůstal spíš nahoře.

  • 4

    Dáme do pekáče rozpálit asi lžíci másla, lehce vysypeme moukou a nalijeme těsto. Posypeme borůvkami a navrch vložíme kousky čerstvého másla. Ve vyhřáté troubě pečeme asi hodinu, tak aby vršek upečené bublaniny byl křupavý.

Komentáře k receptu