Rajská omáčka s hovězím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vodou přidáme všechno koření ( v sítku na koření nebo v čisté gáze) a vodu přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme omyté maso vcelku, aby se zatáhlo, a vaříme doměkka asi 2 hodiny ( v tlakovém hrnci asi 1 hodinu.)
-
2
Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a polovinu vývaru odlijeme do jiného hrnce. Za pomalého vaření přidáme rajčatový protlak a dobře rozmícháme. Omáčku podle chuti osladíme a nakonec zahustíme jíškou.
-
3
Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.