Žloutkový krém s griliášem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr moučka
  • 70 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Griliáš
  • 7 ks žloutek
  • 7 dl Smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu svaříme smetanu.

  • 2

    Než se svaří, rozšleháme v míse žloutky, přidáme cukr a šleháme do hladké hmoty. Poté přimícháme mouku.

  • 3

    Do směsi zašleháme zhruba polovinu horké smetany. Šleháme pečlivě, aby se směs nesrazila. Hotovou směs přilijeme do hrnce do zbylé horké smetany. Mícháme a dbáme, aby se směs nepřichytávala dna. Vaříme až do požadované hustoty.

  • 4

    Hotový krém vlijeme do mísy, přimícháme griliáš a za občasného míchání necháme vychladnout, poté přikryjeme a necháme v lednici vychladit.

Komentáře k receptu