Drobenkový višňový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 210 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 100 g Ořechy lískové
  • 500 g Višně
  • 120 g Mandle
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 82.9 mg
  • Draslík 543.8 mg
  • Vláknina 10921.3 mg
  • Vitamín A 10921.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.

  • 2

    Višně opláchneme, zbavíme pecek a stopek a necháme okapat.

  • 3

    Mandle oloupeme a nakrájíme na drobné lístky (případně koupíme již plátkované mandle). Lískové ořechy umeleme.

  • 4

    Zbylé máslo, cukr, vanilku, vejce, sůl, mouku s kypřicím práškem a lískové ořechy hnětačem vymícháme, až se začnou tvořit drobné hrudky.

  • 5

    Jednu třetinu dáme na dno formy, z druhé třetiny tvarujeme okraje (aby šťáva z višní nevytékala). Těsto poklademe rovnoměrně višněmi, zakryjeme zbylým těstem a posypeme mandlovými plátky. Koláč dáme péci do předehřáté trouby.

  • 6

    Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu