Tvarohový koláč s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 130 g Sušenky Amaretti
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 120 g Cukr krupice
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 320 g Jahody
  • 110 ml Smetana
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Kiwi
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1.5 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 126.2 mg
  • Vláknina 3271 mg
  • Vitamín A 3271 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 150 °C, dortovou formu vytřeme máslem, dno formy vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    Sušenky válečkem rozdrtíme a drtí vyložíme dno formy.

  • 3

    Bílky oddělíme od žloutků a spolu se solí ušleháme pevný sníh. Tvaroh položíme do síta a necháme okapat.

  • 4

    Žloutky s cukrem, vanilkou, tvarohem, kůrou a smetanou ušleháme, poté vsypeme mouku a promícháme. Do žloutkového těsta lehce metlou vmícháme bílky.

  • 5

    Těsto opatrně nalijeme na sušenkovou drť, uhladíme a pečeme zhruba hodinu. Poté troubu vypneme a koláč necháme ještě asi 15 minut v troubě.

  • 6

    Na mřížce necháme koláč ve formě zcela vychladnout, nejlépe přes noc.

  • 7

    Koláč vyjmeme z formy, poklademe plátky oloupaného kiwi a rozpůlenými omytými jahodami. Koláč před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu