Portobello burger
Suroviny
- 50 g Mozzarella
 - 25 g Baby špenát
 - 50 g Špenát
 - 30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 0.25 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Olej olivový
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 0.5 ks Cibule červená
 - 1 ks Portobello
 - 1 ks Hamburger
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn
 - 1 polévková lžíce Ořechy pekanové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5190 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 539 g
 - Sodík 1386 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 1007.9 mg
 - Vláknina 33362 mg
 - Vitamín A 33362 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Připravíme si špenátové pesto: 50 g špenátu dáme do hmoždíře a společně s pekanovými ořechy, česnekem, pecorinem, olivovým olejem a hrubozrnnou solí utřeme do pasty.
 - 
                                2
2) Připravíme si marinádu: smícháme balsamico, nasekaný rozmarýn, olivový olej, sůl a pepř.
 - 
                                3
3) Žampion chvíli povaříme a poté ho na 20 minut naložíme do marinády.
 - 
                                4
4) Hamburgerovou housku rozkrojíme a grilujeme řeznou stranou dolů.
 - 
                                5
5) Žampion osolíme, opepříme a také grilujeme. Po otočení na něm necháme rozpéct mozzarellu.
 - 
                                6
6) Oba díly housky pomažeme špenátovým pestem. Na spodní díl dále dáme lístky baby špenátu, žampion a na kolečka nakrájenou cibuli. Přiklopíme a podáváme.