Rychlý nektarinkovo-meruňkový koláč s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Meruňky
  • 250 g Nektarinky žlutomasé
  • 18 g Cukr třtinový
  • 250 g Mascarpone
  • 16 g Cukr moučka
  • 250 g Listové těsto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 4 mg
  • Vláknina 1233.3 mg
  • Vitamín A 1233.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    Omyté a osušené zralé meruňky a nektarinky (hladké broskve) rozkrájíme a vypeckujeme. Meruňky necháme na poloviny, větší nektarinky rozkrájíme na čtvrtky.

  • 3

    V misce vyšleháme krém mascarpone s moučkovým cukrem. Na pomoučeném vále si vyválíme listové těsto o 2-4 cm větší než je dno plechu. Těsto položíme na plech tak, že budou zvednuty okraje. Potřeme ho krémem, na něj poklademe střídavě meruňky a nektarinky slupkou dolů. Zlehka je posypeme třtinovým cukrem a dáme do trouby. Pečeme při 180-190°C přibližně 20 minut dozlatova. Koláč necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu