Světlý koláč s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 45.9 mg
 - Draslík 63.1 mg
 - Vláknina 3083.3 mg
 - Vitamín A 3083.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
 - 
                                2
Broskve nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Necháme 10 minut odležet.
 - 
                                3
Perník nastrouháme a smícháme s máslem a třtinovým cukrem. Vytvoříme drobenku.
 - 
                                4
Těsto vylijeme do pekáče, na něj naskládáme plátky broskví a posypeme drobenkou.
 - 
                                5
Pečeme na 180 °C asi 35 minut.