Lehký tvarohový dort s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Borůvky
  • 200 g Lučina
  • 200 g Tvaroh tučný
  • 160 g Cukr moučka
  • 60 g Krupice dětská
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 60 ml Acidofilní mléko
  • 1 kávová lžička Rum
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 2 polévková lžíce Máslo
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Smetana
  • 2 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 84.5 mg
  • Vláknina 3383.2 mg
  • Vitamín A 3383.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

  • 2

    V míse si vymícháme Lučinu s tvarohem a moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem seškrábneme polovinu zrníček do tvarohu, přidáme k němu vejce, 1 lžičku rumu, smetanu, promícháme, přisypeme dětskou krupici smíchanou s polohrubou moukou a těsto zředíme acidofilním mlékem. Znovu vše promícháme. Těsto nalijeme do dortové formy a povrch těsta pokryjeme borůvkami. Tvarohový dort pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova.

  • 3

    Upečený dort necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu