Bábovka z celozrnné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 75 ml Voda pitná
  • 75 ml Olej stolní
  • 2 kávová lžička Kakao - prášek
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 170.6 mg
  • Draslík 371.3 mg
  • Vláknina 7040.7 mg
  • Vitamín A 7040.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu.

  • 2

    Žloutky a cukr utřeme do pěny, přimícháváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 3

    Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do těsta. Do 1/2 vmícháme kakao.

  • 4

    Jablka nakrájíme na osminky a vyndáme z nich jadřince.

  • 5

    Do formy nalijeme světlou část těsta, dáme na ni jablka, která potřeme marmeládou a pak nalijeme kakaové těsto.

  • 6

    90 minut pečeme při 175 stupních.

  • 7

    Poté bábovku teplou vyklopíme a pocukrujeme.

Komentáře k receptu