Obrácený jablečný koláč II
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 18.8 mg
- Vláknina 418.8 mg
- Vitamín A 418.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozinky namočíme do rumu. 
- 
                                2Smícháme 170 g másla, mouku a 3-4 lžíce ledové vody a vytvoříme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočívat v lednici v potravinové folii. 
- 
                                3Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 
- 
                                4Do pánve, kterou můžeme přenést do trouby, dáme rozpustit máslo. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté přidáme jablka a podlijeme vínem. Dusíme do poloměkka. Přidáme rozinky. 
- 
                                5Těsto vyválíme a dáme nahoru na jablka. Okraje zastrčíme a pečeme 20-25 minut na 180°C. 
- 
                                6Po vychladnutí koláč otočíme těstem dolů a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        