Obrácený jablečný koláč II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Rozinky
  • 270 g Máslo čerstvé
  • 275 g Mouka pšeničná hladká
  • 175 g Cukr krupice
  • 25 g Ořechy vlašské
  • 50 ml Víno bílé
  • 12 ks Jablko
  • 5 cl Rum
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 18.8 mg
  • Vláknina 418.8 mg
  • Vitamín A 418.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky namočíme do rumu.

  • 2

    Smícháme 170 g másla, mouku a 3-4 lžíce ledové vody a vytvoříme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočívat v lednici v potravinové folii.

  • 3

    Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

  • 4

    Do pánve, kterou můžeme přenést do trouby, dáme rozpustit máslo. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté přidáme jablka a podlijeme vínem. Dusíme do poloměkka. Přidáme rozinky.

  • 5

    Těsto vyválíme a dáme nahoru na jablka. Okraje zastrčíme a pečeme 20-25 minut na 180°C.

  • 6

    Po vychladnutí koláč otočíme těstem dolů a podáváme.

Komentáře k receptu