Paprikové ragú s telecí klobásou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina anglická
  • 10 g Tymián
  • 200 g Čočka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Paprika červená
  • 4 ks klobása telecí
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 109.5 mg
  • Vláknina 1806 mg
  • Vitamín A 1806 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku si namočíme den předem.

  • 2

    Klobásy v celku opečeme na olivovém oleji a dáme stranou.

  • 3

    Do výpeku z klobás dáme slaninu a papriku nakrájené na kostičky.

  • 4

    Po chvíli přidáme i bobkový list a tymián. Přidáme česnek nasekaný nadrobno a necháme rozvonět.

  • 5

    Poté přidáme čočku, vývar a dusíme 15 až 20 minut.

  • 6

    Osolíme, opepříme, zjemníme máslem.

  • 7

    Podáváme s klobásou posypané petrželkou.

Komentáře k receptu