Výborný rebarborový koláč od babičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 110 g Cukr krupice
  • 55 g Cukr krupice
  • 410 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučka
  • 220 g Tvaroh měkký
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Smetana ke šlehání
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 kg Reveň (Rebarbora)
  • 9 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 9 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 654.3 mg
  • Vláknina 10617.5 mg
  • Vitamín A 10617.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190 °C, plech vytřeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout, rebarboru oloupeme a nakrájíme na 3 cm proužky.

  • 2

    Na polevu rozšleháme v husté smetaně vejce (pokud nemáme hustou sladkou smetanu, použijeme zakysanou).

  • 3

    V míse smícháme tvaroh se solí, olejem, mlékem, cukrem, vejcem a vanilkou. K těstu postupně přimícháváme mouku promíchanou s kypřicím práškem. Vypracujeme hladké těsto, které položíme na plech a rozválíme na placku.

  • 4

    Náplň připravíme smícháním půl hrnku mléka s cukrem a pudinkem. Zbylé mléko přivedeme do varu a vmícháme do něj pudink. Necháme přejít varem a odstavíme. Do horkého pudinku vmícháme rozšlehaná vejce.

  • 5

    Náplň necháme vychladnout. Poté náplň rozetřeme na těsto, poklademe rebarborou a přelijeme smetanou.

  • 6

    Koláč pečeme zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu