Křepelky se slaninou a kapustou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 50 g Anglická slanina
  • 200 g Cibulky
  • 125 ml cider strongbow dry
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Křepelka
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Jablko
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 125.5 mg
  • Draslík 942.1 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 160.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelku osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji (doporučuji v pánvi nebo hrnci vhodném do trouby).

  • 2

    Poté křepelky obalíme slaninou - na jednu křepelku vyjdou dva plátky slaniny. Ovážeme provázkem.

  • 3

    Na dno pečící formy přelijeme výpek z křepelek (nebo použijeme hrnec, ve kterém jsme smažili), na to dáme kapustu, nakrájené jablko, podlijeme ciderem a vývarem, naskládáme křepelky a přidáme máslo.

  • 4

    Pečeme 45 minut na 190 °C.

Komentáře k receptu