Zelené fazolky s omáčkou z rajčat a karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 27 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 991.3 mg
- Vláknina 9225.8 mg
- Vitamín A 9225.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme vše na karbanátky: očistíme česnek a cibuli. Česnek utřeme, cibuli pokrájíme nadrobno, omytou petrželku posekáme najemno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso. Přidáme k němu vejce, česnek, cibuli, petrželku, majoránku, sůl, pepř a chilli. Směs promícháme, přisypeme strouhanku a vše znovu důkladně promícháme. Rukama si ze směsi vytvarujeme 16 malých kulatých karbanátků. Odložíme je mísu, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice zchladit na 30 minut.a
-
2
Mezitím si připravíme omáčku z rajčat: omytá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme velmi nadrobno. V kastrólu si rozehřejeme olej, na něm zpěníme téměř dozlatova cibuli a česnek. Pak přidáme rajčata, bobkový list, cukr, sůl a pepř. Znovu promícháme a necháme pod poklicí dusit přibližně 15 minut.
-
3
V druhém hrnci si přivedem k varu 1.5 l vody, přidáme do ni sůl, cukr, bobkový list. Jakmile se vaří, vložíme do ní očištěné a omyté mladé fazolové lusky. Vaříme je 2-3 minuty, pak je scedíme, dáme do mísy, pokapeme máslem a zakryjeme poklicí.
-
4
V hlubší pánvi na rozpáleném oleji si karbanátky opečeme ze všech stran do zlatohněda. Pak je přelijeme rajskou omáčkou, pánev zakryjeme a pomalu, za občasného promíchání vaříme přibližně 10-15 minut.
-
5
Na talíře rozdělíme zelenou fazolku, na ni poklademe karbanátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bílým chlebem.