Quiche s kuřecími prsíčky a sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Gouda
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 60 ml Vývar drůbeží
  • 250 ml Smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 193.6 mg
  • Draslík 78.1 mg
  • Vláknina 690 mg
  • Vitamín A 690 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.

  • 2

    Poté přidáme studené mléko a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.

  • 3

    Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.

  • 4

    Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.

  • 5

    Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 15 minut na 200 °C.

  • 6

    Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut.

  • 7

    Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji.

  • 8

    Přidáme nakrájená a osolená kuřecí prsa a česnek. Orestujeme a přidáme vývar. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří.

  • 9

    Mezitím si připravíme smetanovou zálivku – smícháme smetanu, vejce, dijonskou hořčici a sušený tymián. Pořádně rozšleháme. Přidáme i nastrouhaný sýr.

  • 10

    Na předpečený koláč dáme kuřecí směs a zalijeme smetanovou zálivkou. Trochu sýra si můžeme nechat i na posypání.

  • 11

    Pečeme 30 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu