Vopiška

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Kopřiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 206.6 mg
  • Vláknina 7984.9 mg
  • Vitamín A 7984.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kopřivy propláchneme a krátce povaříme v osolené vodě.

  • 2

    Nakrájíme nadrobno cibuli a necháme zpěnit s rozmačkaným česnekem na sádle nebo másle, přisypeme mouku a osmažíme. Zalijeme vývarem z kopřiv, promícháme, osolíme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a necháme přejít varem.

  • 3

    Do uvařené polévky vmícháme mléko nebo smetanu s rozšlehaným vejcem a již nevaříme.

  • 4

    Rozkrájíme na kostičky žemli a osmažíme na zbylém sádle. Dáme do talířů a přelíváme polévkou.

Komentáře k receptu