Pstruzi na víně s mandlemi a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 100 g Mandle
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Pstruh
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.25 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 997 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 110 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 297.8 mg
  • Draslík 2117.6 mg
  • Vláknina 9396 mg
  • Vitamín A 9396 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme odležet asi 10 minut.

  • 2

    Potom je osolíme a dáme péct do předehřáté trouby. Před dopečením je zalijeme vínem a necháme ještě asi 5-10 minut v troubě zapéct.

  • 3

    Na vyhřáté talíře klademe pstruhy, posypeme je spařenými a na másle opraženými nasekanými mandlemi a spařenými rozinkami.

  • 4

    Nakonec ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu