Dort plněný mákem
Suroviny
- 110 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cukr krupice
 - 180 g Mák mletý
 - 130 g Cukr krupice
 - 100 g Čokoláda 70% kakao
 - 65 g Hrozinky
 - 30 g Mandle
 - 30 g Kandované ovoce
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 balení Poleva citronová
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 103.8 mg
 - Draslík 363.1 mg
 - Vláknina 17653 mg
 - Vitamín A 17653 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme vodu, vejce a mouku a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a okrajem dortové formy vykrojíme 3 pláty.
 - 
                                3
Na náplň umletý mák utřeme s cukrem a vejcem. Do náplně přimícháme ustrouhanou čokoládu, hrozinky, citronát a umleté mandle.
 - 
                                4
Na dno dortové formy položíme plát těsta, rovnoměrně poklademe polovinou náplně, přikryjeme druhým plátem. Na plát rozetřeme druhou půlku náplně a přikryjeme posledním plátem těsta. Dort vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu.
 - 
                                5
Upečený dort necháme zcela vychladnout, vyjmeme z formy a položíme na servírovací mísu. Dort potřeme citronovou polevou, kterou připravíme podle návodu na balení.
 - 
                                6
Před podáváním necháme polevu zcela ztuhnout.