Švesty v krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 300 g Kompot švestkový
  • 20 g Solamyl
  • 20 g Mandle
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 144.1 mg
  • Vláknina 2570 mg
  • Vitamín A 2570 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky vypeckujeme a do každé půlky vložíme místo pecky oloupanou mandli. V mléku rozmícháme cukr, žloutky a maizenu a za stálého míchání uvaříme ve vodní lázni hustý krém. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do krému. Připravené švestky polijeme krémem a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu