Dýňový quiche s kuřecím masem
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 150 g Máslo čerstvé
- 7 g Pepř černý mletý
- 100 g bílý jogurt
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Bílý jogurt
- 10 g Zázvor
- 100 ml Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Máta
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Dýně
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Tymián
- 1 polévková lžíce Smetana
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 35 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 272.5 mg
- Draslík 2243 mg
- Vláknina 5701 mg
- Vitamín A 5701 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. 
- 
                                2Poté přidáme studené mléko a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. 
- 
                                3Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici. 
- 
                                4Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. 
- 
                                5Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C. 
- 
                                6Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut. 
- 
                                7Připravíme si česnekový olej: česnek utřeme s tymiánem a olejem. 
- 
                                8Kuřecí maso nakrájíme na kousky a obalíme ho česnekovým olejem, poté opečeme dozlatova spolu s nakrájenou šalotkou. 
- 
                                9Poté maso přesuneme do pekáče, přidáme ghí (přepuštěné máslo), dýni nakrájenou na kostky a nastrouhaný zázvor. 
- 
                                10Osolíme, opepříme a vmícháme med. 
- 
                                11Pečeme 30 minut na 185 °C. 
- 
                                12Vejce vyšleháme s jogurtem a smetanou, přidáme nasekanou mátu a petrželku. Smícháme s vychladlou dýňovou směsí. 
- 
                                13Koláč naplníme dýňovou směsí a posypeme strouhaným parmezánem. 
- 
                                14Pečeme 25 minut na 185 °C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        