Nejsnadnější paella

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Klobása Chorizo
  • 300 g Rýže
  • 200 g Hrášek
  • 400 g Mořské plody mix
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 866 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 24.2 mg
  • Draslík 57.8 mg
  • Vláknina 955.5 mg
  • Vitamín A 955.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno a na 5 minut ji opékáme na oleji.

  • 2

    Přidáme chorizo nakrájené na kolečka a opékáme dokřupava.

  • 3

    Poté přidáme kurkumu a rýži a pořádně promícháme. Díky kurkumě bude mít paella krásně žlutou barvu.

  • 4

    Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Plamen snížíme a vaříme 15 minut za občasného promíchání.

  • 5

    Poté přidáme hrášek a ještě 5 minut povaříme.

  • 6

    Nakonec přidáme mořské plody, které prohřejeme (pokud jsme použili mražené mořské plody, před vložením do paelly je necháme rozmrazit – mražený hrášek můžeme přidat bez rozmrazování).

  • 7

    Podáváme s plátky nebo čtvrtkami citronů.

Komentáře k receptu