Teplý salát s kuřecím masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Ořechy lískové
  • 450 g Kuřecí Játra
  • 120 g Salát
  • 20 g Petržel - nať
  • 125 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Ocet
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3063 kcal
  • Sacharidy 252 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 104 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 203 mg
  • Vláknina 6225.3 mg
  • Vitamín A 6225.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme 4 lžíce oleje, česnek, petrželku, tři lžíce oříšků a papriku. Vše rozmixujeme. Získáme omáčku, kterou zákápneme v závěru játra.

  • 2

    Zbylé ořechy opečeme nasucho v pánvi.

  • 3

    Zbylý olej dáme spolu s máslem na pánev a zahřejeme.

  • 4

    Přidáme játra a smažíme 4 minuty. Zalijeme sherry a po chvíli i citronovou šťávu. Šťávu pak necháme vypařit.

  • 5

    Salátové listy natrháme dle chuti a zakápneme je vinným octem.

  • 6

    Na talíře rozdělíme kuřecí játra, zakápneme je připravenou omáčkou, posypeme oříšky a salátem.

Komentáře k receptu