Smažené šproty s dipem
Suroviny
- 400 g Šproty v oleji
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Cornflakes
 - 150 g Jogurt bílý
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Citrony
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kopr
 - 1 polévková lžíce Koriandr
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 3667 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 94.5 mg
 - Vláknina 2350 mg
 - Vitamín A 2350 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šproty zbavíme hlaviček, ploutví a páteře. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Obalíme je v mouce, vejci a drcených cornflakes.
 - 
                                3
Smažíme tři minuty v oleji.
 - 
                                4
Smícháme olej, nasekaný koriandr i kopr, a utřený stroužek česneku.
 - 
                                5
Šproty podáváme s připraveným dipem a skrojky citronu.