Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Dort s malinovo-smetanovou náplní | Receptarium.cz

Dort s malinovo-smetanovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 252.2 mg
  • Vláknina 11050.8 mg
  • Vitamín A 11050.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě dortové formy vymažeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    Na piškot utřeme vejce s vodou, solí, vanilkou a cukrem do pěny. V misce smícháme mouku s kypřicím práškem, po částech vmícháme do utřené hmoty, vlijeme do formy a pečeme v troubě asi 25 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je upečené.

  • 3

    Po upečení nožem oddělíme piškot od stěn formy, boky formy odepneme, piškot překlopíme na pečicí papír, dno formy necháme na piškotu a necháme vychladnout.

  • 4

    Na křehké těsto smícháme v míse všechny uvedené suroviny, vypracujeme hladké těsto a ve fólii necháme odpočinout.

  • 5

    Odpočinuté těsto rozválíme, vyložíme dno formy, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut. Upečené těsto necháme ve formě na mřížce vychladnout. Poté přeložíme těsto na rovnou servírovací mísu.

  • 6

    V mezičase připravíme náplň. Čokoládu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou hmotou potřeme křehké těsto, na něj položíme piškot, z kterého jsme odstranili dno formy. Kolem takto připraveného korpusu zapneme bok dortové formy.

  • 7

    Očištěné, opláchnuté maliny necháme okapat, polovinu odložíme, druhou polovinu rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Přidáme jogurt, cukr a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme.

  • 8

    Želatinu necháme nabobtnat a při mírné teplotě necháme ve vodě rozpustit. Poté želatinu vmícháme do malinového krému a v lednici necháme ztuhnout.

  • 9

    Ve velké nádobě ušleháme smetanu dotuha, přimícháme do ztuhlého malinového krému a narovnáme na korpus, povrch uhladíme. Na lehce ztuhlý krém narovnáme odložené maliny.

  • 10

    Na polevu připravíme ve vodě podle návodu dortovou želatinu, rybízovou šťávu a cukr. Když začne poleva lehce želírovat, polijeme ji opatrně po lžících povrch dortu. Hotový dort necháme v chladničce dobře ztuhnout, minimálně 3 hodiny.

  • 11

    Před podáváním odstraníme bok dortové formy a boky dortu ozdobíme plátky mandlí, které jsme lehce upražili na pánvi.

Komentáře k receptu