Lehké kuřecí cacciatore

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Prosciutto sušené
  • 550 g Kuřecí prsa
  • 400 g Rajčata
  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Šalvěj
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn
  • 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 1033.6 mg
  • Vláknina 7198.5 mg
  • Vitamín A 7198.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosciutto a cibuli nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Prosciutto smažíme na oleji, poté vyndáme z pánve, ale bez tuku, na kterém osmažíme cibuli, česnek a bylinky – smažíme asi 4 minuty.

  • 3

    Poté v pánvi uděláme místo na osolená a opepřená kuřecí prsa. Smažíme 5 minut z každé strany, poté je vytáhneme.

  • 4

    K cibuli v pánvi nalijeme víno a povaříme 2 minuty. Poté vrátíme prosciutto a vmícháme oloupaná rajčata, protlak a houby nakrájené na plátky. Do konzervy z rajčat nalijeme 4 lžíce vody a nalijeme to do pánve.

  • 5

    Vaříme přikryté 15-20 minut. Omáčka by měla zhoustnout.

  • 6

    Poté vrátíme kuře a vaříme ještě 15 minut.

  • 7

    Osolíme, opepříme a podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu