Mandlové košíčky s rybízem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mandle mleté
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rybíz červený
  • 200 g Rybíz černý
  • 130 g Jahody zahradní
  • 65 g Cukr krupice
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 35 g Cukr moučkový
  • 1 ks žloutek
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 460.1 mg
  • Vláknina 8655 mg
  • Vitamín A 8655 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, formičky vytřeme máslem. Košíčky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 2

    V míse promícháme mouku s mletými mandlemi a máslem. Poté přidáme zbylé suroviny, vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme asi půl hodiny v chladničce.

  • 3

    Otrhaný a omytý rybíz necháme okapat, vložíme do kastrolu spolu s cukrem a na mírném plameni necháme dusit. Bobulky nesmí popraskat!

  • 4

    Omyté a okapané jahody nakrájíme na kousky, přidáme spolu s želé k rybízu, promícháme a necháme vychladnout.

  • 5

    Vál zlehka posypeme moukou, těsto vyjmeme z chladničky a vyválíme z něj placku. Z ní vykrájíme kolečka o průměru formiček, do kterých je vložíme. Těsto vidličkou propícháme a pečeme zhruba 10 – 12 minut.

  • 6

    Upečené košíčky necháme vychladnout.

  • 7

    V mezičase připravíme sníh. Bílky se solí ušleháme, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud není sníh hladký a lesklý.

  • 8

    Vychladlé košíčky vyjmeme z formiček, naplníme okapanou rybízovou náplní a překryjeme vyšlehaným sněhem.

  • 9

    Teplotu trouby snížíme na 150 °C a košíčky v ní pečeme zhruba 12 – 15 minut.

  • 10

    Košíčky podáváme teplé.

Komentáře k receptu