Hustá omáčka z dýně s anglickou slaninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dýně Hokkaidó
  • 160 g Anglická slanina
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 136.8 mg
  • Vláknina 5188.6 mg
  • Vitamín A 5188.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malou omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka s vlákny, dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou cibuli a kvalitní prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrólu na olivovém oleji orestujeme slaninu dozlatova, pak ji z omastku vyjmeme a odložíme. Na tom samém omastku zpěníme cibuli, poté přidáme dýni, promícháme, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, sůl a pod poklicí dýni dusíme doměkka přibližně 20 minut. Během dušení ji občas promícháme.

  • 2

    Mezitím si omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme stranou.

  • 3

    Z podušené dýně odstaníme bobkový list, přidáme k ní orestovanou slaninu a šťouchadlem na brambory dýni rozšťoucháme téměř dohladka. Vzniklou omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme ji posypanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu