Pánev s topinambury, bramborami a mandlovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Tofu uzené
  • 800 g Topinambury
  • 250 g Smetana ovesná
  • 100 g Mandlové pyré
  • 50 ml Víno bílé veganské
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 8 polévková lžíce Kvasnicové vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1092 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 749.6 mg
  • Vláknina 47998.6 mg
  • Vitamín A 47998.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej (lžičku necháme na vymazání mísy) a opečeme na něm osušené, na kostky nakrájené uzené tofu. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmícháme oloupané, na kostky nakrájené topinambury a mrkev. Vše ještě osmahneme, zalijeme vínem, přilijeme vývar a smetanu. Zvolna povaříme asi 15 minut.

  • 3

    Potom přidáme plátky brambor, kvasnicové vločky, špetku muškátového oříšku a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme olejem a rozložíme do ní obsah pánve.

  • 5

    Mandlové pyré rozmícháme se 100ml vody dohladka a rozetřeme na směs v míse.

  • 6

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu