Pánev s topinambury, bramborami a mandlovým pyré
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 200 g Tofu uzené
- 800 g Topinambury
- 250 g Smetana ovesná
- 100 g Mandlové pyré
- 50 ml Víno bílé veganské
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 8 polévková lžíce Kvasnicové vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1092 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 749.6 mg
- Vláknina 47998.6 mg
- Vitamín A 47998.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej (lžičku necháme na vymazání mísy) a opečeme na něm osušené, na kostky nakrájené uzené tofu. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmícháme oloupané, na kostky nakrájené topinambury a mrkev. Vše ještě osmahneme, zalijeme vínem, přilijeme vývar a smetanu. Zvolna povaříme asi 15 minut.
-
3
Potom přidáme plátky brambor, kvasnicové vločky, špetku muškátového oříšku a podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Zapékací mísu vymažeme olejem a rozložíme do ní obsah pánve.
-
5
Mandlové pyré rozmícháme se 100ml vody dohladka a rozetřeme na směs v míse.
-
6
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Ihned podáváme.