Preclíky z plundrového těsta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 34 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 135.8 mg
- Vláknina 6075 mg
- Vitamín A 6075 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plechy vyložíme pečicím papírem, preclíky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. 
- 
                                2Droždí rozetřeme se 3 lžícemi vlažného mléka a 1 lžičkou cukru. Mouku (asi 50 g odložíme na posypání válu) prosejeme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj vlijeme utřené droždí, zaprášíme moukou a necháme vykynout. 
- 
                                3V kastrůlku rozehřejeme 50 g másla, vlijeme se zbylým mlékem, cukrem a solí vmícháme do mouky s kváskem a vypracujeme hladké, lesklé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. 
- 
                                4V mezičase zbylé máslo utřeme do pěny, nejlépe šlehačem. Vál posypeme moukou, na něm z vykynutého těsta vyválíme tenkou placku obdélníkového tvaru, potřeme asi pětinou másla, přeložíme a opět vyválíme. Poté necháme těsto asi 15 minut odpočinout v chladničce. Takto postupujeme, dokud nevypotřebujeme všechno máslo. 
- 
                                5Těsto rozdělíme na 20 dílů, z kterých vyválíme tenké proužky a tvoříme preclíky. Každý preclík potřeme žloutkem rozšlehaným s vodou a posypeme hrubým krystalovým cukrem. 
- 
                                6Preclíky položíme na plechy a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        