Bulky z žitné mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 54.5 mg
 - Vláknina 15161 mg
 - Vitamín A 15161 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva plechy vyložíme pečicím papírem, bulky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.
 - 
                                2
V misce promícháme 250 ml vlažné vody s droždím a cukrem. Směs vlijeme do mísy, v níž jsme promíchali obě prosáté mouky (20 g mouky pšeničné odložíme na posypání válu) se solí a olejem. Těsto zpracujeme v hnětači, až se přestane lepit. Poté pod utěrkou necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále, vyválíme válec, z něj krájíme asi 12 – 14 kousků. Z každého utvoříme bulku (pokud by se těsto lepilo, posypeme si dlaně hladkou moukou) a položíme na plech. Mezi bulkami necháme prostor, aby se nespojily, ještě budou kynout.
 - 
                                4
Připravené bulky potřeme vodou, posypeme mákem a kmínem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 60 minut kynout.
 - 
                                5
Vykynuté bulky pečeme v předehřáté troubě asi 20 – 25 minut do zlatova. Upečené necháme vychladnout na mřížce.