Studená houbová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g žampiony crimini
  • 10 g Cibule
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 33.7 mg
  • Vláknina 1397.3 mg
  • Vitamín A 1397.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixeru dáme nakrájené žampiony, miso pastu, nasekanou cibuli, čerstvý tymián, stroužek česneku a špetku pepře. Přilijeme vodu, olivový olej a sójovou omáčku. Vše rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Pokud bude omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody.

  • 3

    V chladničce omáčka vydrží až 4 dny.

Komentáře k receptu