Bucatini s rajčatovou omáčkou a ovčím sýrem
Suroviny
- 400 g Těstoviny Bucatini
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 300 g Slanina vepřová
 - 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1295 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 51 mg
 - Draslík 380.6 mg
 - Vláknina 2039.8 mg
 - Vitamín A 2039.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme kapku olivového oleje a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přilijeme víno a když se odpaří, přidáme do pánve loupaná rajčata se lžící protlaku. Zvolna vaříme a podle potřeby přilijeme trochu vody z vaření těstovin.
 - 
                                3
Vařené těstoviny slijeme a z cedníku rovnou vyklopíme do pánve s omáčkou. Dochutíme pepřem a přidáme trochu nastrouhaného sýru. Vše ještě chvíli povaříme.
 - 
                                4
Při podávání každou porci hustě posypeme nastrouhaným sýrem.