Hovězí kližka po florentinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí kližka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 ml Víno červené
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 360 mg
  • Vláknina 5508.3 mg
  • Vitamín A 5508.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špalíček hovězí kližky nakrojíme a do vzniklé kapsy vmáčkneme česnek. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    V hrnci na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Přihodíme několik lístků bazalky. Když zelenina změkne, vložíme do hrnce maso a ze všech stran špalíček orestujeme. Zalijeme vínem, které necháme částečně odpařit. Když maso zčervená, přidáme konzervovaná rajčata a trochu vývaru. Velmi zvolna vaříme 2,5-3 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře.

  • 4

    Omáčku propasírujeme a přelijeme jí plátky masa.

Komentáře k receptu