Tuňáková telecí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 250 g Tuňák v oleji
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 2020 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 836.4 mg
  • Vláknina 2323.8 mg
  • Vitamín A 2323.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou telecí kýtu ovážeme provázkem a na plotně v pekáčku opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přidáme ančovičky, tuňáka z konzervy, kapary a na kousky nakrájenou mrkev. Vše chvíli restujeme.

  • 2

    Pekáč potom vložíme do trouby vyhřáté na 100°C na 1 hodinu.

  • 3

    Maso vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout Provázek odstraníme. Šťávu z pekáče po mírném vychladnutí vlijeme do mixeru (několik kousků mrkve odložíme stranou). Mixujeme a postupně přidáváme majonézu. Podle potřeby osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso nakrájíme na velmi tenké plátky a upravíme na talíř. Přelijeme rozmixovanou směsí, ozdobíme kousky mrkve a ihned podáváme.

Komentáře k receptu