Telecí plátky na houbách
Suroviny
- 400 g Houby čerstvé
 - 600 g Telecí kýta
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 100 g Máslo
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 124.1 mg
 - Draslík 1138.2 mg
 - Vláknina 7377 mg
 - Vitamín A 7377 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu nakrájíme na 8 plátků, které lehce naklepeme.
 - 
                                2
V pánvi zpěníme olivový olej, přidáme v dlani rozmáčknuté stroužky česneku a očištěné, nakrájené houby. Osmahneme a zalijeme vínem. Česnek vyjmeme a přilijeme trochu vývaru. Mírně osolíme a přisypeme nasekanou petrželku. Omáčku zahustíme oříškem másla obaleným v hladké mouce.
 - 
                                3
Plátky masa obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme na přepuštěném másle asi 2 minuty z každé strany. Přidáme houby, pánev od hub propláchneme vývarem, obsah vlijeme k masu a houbám. Vše ještě promícháme.