Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Obložený chléb s pomazánkou z avokáda | Receptarium.cz

Obložený chléb s pomazánkou z avokáda

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 48777 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 1489.4 mg
  • Vláknina 44004.5 mg
  • Vitamín A 44004.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 277.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava: Nakrájené kousky avokáda, čekankových puků, řapíkatého celeru a hlávkového zelí jsem osolila, lehce polila olivovým olejem a zvolna upekla v troubě doměkka. Poté jsem vychladlé rozmixovala a přidala ještě olej. Vznikla zelená pasta, která hezky voněla, ale takto upravená pozbyla mírně přitažlivosti, tak jsem ji použila jako základ na obložený chléb. Chtělo to ale ještě dotáhnout a nakonec to byla dobrá volba.

  • 2

    Postup při zdobení chleba:

  • 3

    Vzala jsem tři plátky toastového chleba (takový ten větší sendvičový chléb – tmavší). První vrstvu jsem natřela vyšší vrstvou pomazánky a na ni nasypala pár kousků nakrájených sleďů á la losos, které byly naložené s feferonkou, tedy velmi pikantní. Další plátek jsem natřela stejně a přiklopila třetím, hezky jsem to spojila a nakonec celý chlebík natřela zbylou vrstvou pomazánky, která ho krásně zakryla.

  • 5

    Tím vznikl základ pro zdobení, které je pouze z naklíčených semínek ředkvičky (střed a strany), dvou listů římského salátu, mrkve nakrouhané pomocí škrabky na brambory a zbylých soust naložených ryb, posypaných proužky z jarní cibulky. Na závěr jsem pro ozdobu přidala tři kousky naložené feferonky.

Komentáře k receptu