Čokoládový lahodný dortík s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 115 g Máslo čerstvé
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 15 g Kakao - prášek
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr moučkový
  • 60 ml Mléko acidofilní
  • 8 kávová lžička Džem brusinkový
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Hrušky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 113.6 mg
  • Draslík 139.8 mg
  • Vláknina 5617 mg
  • Vitamín A 5617 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V parní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, kterou pak necháme vychladnout. Mezitím v elektrickém šlehači vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny. Postupně, pomalu do pěny zašleháme celá vejce, rozpuštěnou čokoládu a kakao. V míse promícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a acidofilním mlékem. Tuto směs pak zašleháme do máslového krému. Těsto by mělo být řádně promíchané.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté sladké hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců a oloupeme je. Pak je nakrájíme na plátky. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalejeme do formy, plátky hrušek poklademe na povrch těsta tak, aby byly ozdobně rozložené na každé porci. Formu s těstem vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený dort by měl být uprostřed mírně nedopečený. Po vychladnutí ho nakrájíme, každou porci ozdobíme malým kopečkem brusinkového džemu a podáváme.

  • 3

    Přeji dobrou chuť.

Komentáře k receptu